Nieuwsbrief oktober 2017

Middenin Nederland in het mooie plaatsje Breukelen vind je De Bovenkamer. Dit is een plaats voor ontmoeting en gebed. In dit grote pand is genoeg ruimte om met meerdere groepen tegelijk bij elkaar te komen. Het brengen van het evangelie en gebed staan hier centraal. Je vindt er een café, een woonkamer, een lesruimte en een ‘stille’ gebedsruimte.

Nieuwe website online!

In de vorige nieuwsbrief noemde ik het al even; het inschrijfrooster loopt niet meer zo soepel voor ons. Daarom zijn we blij te kunnen melden dat eind oktober de nieuwe website ‘de lucht in gaat’. Op deze website is alle informatie te vinden en er is een rooster waar je je kunt inschrijven: bovenkamerbreukelen.nl  Neem eind van de week even een kijkje!

 

Activiteiten

In de afgelopen weken was de Bovenkamer, vooral in de avonduren, goed gevuld. Er zijn:

  • gebedsgroepen; maandagavond gebedsgroep, gebedsgroep voor Basisscholen, gebedsgroep van de Passie.
  • bijbelstudiegroepen; Beth Moore groep, Lifegroup van Crossroads, een mannen Bijbelstudie groep en wat kleinere studiegroepen.
  • lesgroepen voor mensen die meer willen weten over het geloof of pas Christen zijn geworden.

En verder ontbijt het CBMC (Christian Business Men’s Connection) om de woensdag met elkaar en er zijn mensen die individueel gebruik maken van de gebedsruimte.

We zijn blij dat zoveel mensen enthousiast zijn en dat de ruimtes gebruikt worden; daar zijn ze voor bedoeld!

 

Kindermiddag in de herfstvakantie

Naar aanleiding van de kinderboekenweek met griezelthema werd er in de herfstvakantie een kindermiddag georganiseerd met Monique Touwen. Met haar theaterstuk ‘Schaapje hoeft niet bang te zijn’ liet ze de kinderen ervaren dat God bij je is als je bang bent. Er werd ook geknutseld en er was wat lekkers.

 

Week van gebed

Van 21-28 januari 2018 wordt weer de wereldwijde week van gebed gehouden. In Nederland wordt deze georganiseerd door de Raad van Kerken en Missie Nederland.

Over het thema van dit jaar:

De reddende daad van God die vrijheid brengt, is een samenbindende ervaring. Daarom is het lied van Mozes en Mirjam (Exodus 15 vers 1 – 21) een voor de hand liggende keus voor het thema van de Week van Gebed 2018. Het is een lied van de overwinning op de onderdrukking. De tekst nodigt uit om verder na te denken over de manier hoe mensen het evangelie verstaan in deze tijd.” (Klaas van der Kamp, algemeen secretaris van de Raad van Kerken, bron: website Missie Nederland).

De gebedsweek staat altijd in het thema van eenheid onder Christenen. In de Bovenkamer willen we, net als in januari 2016 graag weer een 24/7 gebed organiseren in die week. Het bindt samen om met elkaar en/of achter elkaar te bidden en God te eren. In de volgende nieuwsbrief volgen meer details. Mocht je een actieve rol in de organisatie willen spelen, of deel willen nemen met een groep, neem dan even contact met me op.

 

Gastvrouwen in de Bovenkamer

  • Vanaf 11 september zal de Bovenkamer door de week een aantal dagen bemand zijn. Op maandag, dinsdag en donderdag zal er een gastvrouw aanwezig zijn om mensen welkom te heten. Je kunt samen even kletsen, koffie drinken en eventueel bidden. Of je zegt gedag en gaat daarna je eigen weg in de ruimte die je besproken hebt. Allemaal prima.

Gastvrouw aanwezig:

  • Maandag 09.00-11.30 / 15.00- 18.00
  • Dinsdag 09.00- 11.30 / 13.00-15.00
  • Donderdag 09.00- 11.30 / 13.00-15.00

 

Gebeds- en dankpunten:

  • De website is zo goed als klaar! Voor ons een belangrijke manier om informatie te delen en bekendheid te krijgen. Echt een dankpunt.
  • Er is zoveel eenzaamheid in Breukelen. De Bovenkamer biedt ruimte voor iedereen die graag anderen ontmoet en een hart onder de riem nodig heeft. Op woensdag is er de mogelijkheid om met elkaar te eten in het café. Neem je eigen eten mee en schuif lekker aan. Bid dat eenzamen in Breukelen de weg gaan vinden naar God en medemensen.

 

We houden je op verschillende manier op de hoogte via:

Facebook – Gebedshuis de Bovenkamer

Instagram – debovenkamer

De Nieuwsbrief – stuur een mail aan marit@bovenkamerbreukelen,nl om deze te ontvangen.

 

Groeten,

Het team van de Bovenkamer

Geen reactie's

Geef een reactie

X