Bidden in een gebedshuis: Waarom zou je?

Bidden in een gebedshuis: Waarom zou je?

De Bovenkamer is een plaats van ontmoeting tussen God en mensen en het gebed staat daarin centraal. Maar waarom zou je eigenlijk naar een speciale ruimte gaan om te bidden? Bidden kan toch overal? Lekker thuis op de bank bijvoorbeeld of tijdens een wandeling aan zee?

Handboek voor het 24-7 gebed

Zeven jaar geleden las ik het boek ‘handboek voor 24-7 gebed’ van Pete Greig.

‘Met dit boek kan iedereen overal leren bidden als nooit tevoren’

staat er als ondertitel. Wauw, dat belooft nogal wat!

Het gaat over een piepklein kerkje in Engeland waar de fut een beetje uit is. Iemand krijgt het idee om een aantal dagen non stop te gaan bidden. En uit dat ene idee ontstaat een wereldwijde gebedsbeweging: de 24-7 Prayer movement.

Verandering en Chichester

De mensen van het kerkje in Chichester richten een eenvoudige gebedsruimte in met mogelijkheden tot creativiteit, rust, keiharde muziek, stilte, dans enz. Vervolgens wordt er een rooster opgesteld waardoor er elk uur iemand anders in de ruimte bidt. Dit is het startschot voor de opbloei van het gebedsleven van individuen en de hele kerk! Maar hoe dan?

  • Ze kiezen ervoor om te gaan bidden in een gebedsruimte en doen dat dus ook: geen afleiding door huiselijke beslommeringen. De stap is gezet en de tijd gereserveerd. Klaar voor een persoonlijke ontmoeting met God
  • Het bemoedigt hen om te horen en te lezen (in het logboek en op brieven aan de muur) wat anderen ervaren in de ruimte waar ze bidden.
  • Ze worden op allerlei manieren uitgedaagd om variatie aan te brengen in hun gebedstijd: creatief, in stilte, met bepaalde muziek, Bijbelteksten enz.
  • Doordat ze 24-7 bidden lossen ze elkaar af en in die korte ontmoetingen ontstaan de mooiste gesprekjes.
  • Ook mensen die nog nooit persoonlijk met God hebben gesproken durven het daar te proberen omdat ze niet gestoord worden.

Jongeren voelen zich vrij om hun relatie met God te bouwen zonder regeltjes en voorschriften; rommel en herrie maken mag!

Boost aan mijn gebedsleven

In de afgelopen twee jaar is er veel gebeurd; na het organiseren van een twee-wekelijkse gebedsmarathon in 2016 is de Bovenkamer inmiddels een feit in Breukelen. ‘Meer dan een gebedshuis’, lees je op de eerste pagina van de website. En inderdaad zijn er allerlei activiteiten die plaatsvinden op deze mooie plek. Voor mij persoonlijk is het gebed nog steeds een speerpunt. Ik merk dat ik groei, verander, ontdek en geniet door de tijd die ik in gebed doorbreng daar. Ga ik er altijd fluitend heen? Mwah….. het is altijd weer even een stap om (vooral in de winter) mijn warme huis te verlaten. Maar altijd kom ik tot rust en ben ik blij dat ik gegaan ben.

En jij?

Wanneer jij het zelf gaat proberen weet ik zeker dat je nog meer redenen gaat ontdekken om regelmatig te bidden in een gebedsruimte! God raakt ieder persoonlijk want Hij kent ons allemaal.

We heten je graag welkom in de Bovenkamer. Schrijf je in voor gebed via www.bovenkamerbreukelen.nl/reserveer

Marit van Voornveld

Geen reactie's

Geef een reactie

X