Waarom bid ik eigenlijk?

Waarom bid ik eigenlijk?

Vraag je je ook wel eens af waarom je eigenlijk zou bidden? God weet toch alles al? Hij is toch almachtig? Waarom zou je dan dingen aan Hem vertellen die Hij al weet? Ik vond een aantal redenen op een rijtje en dat zette me aan het denken…..

Ik bid omdat:

  • ik Gods kind ben en Hij hoort graag van mij hoe het met me is. In Romeinen 8:15 staat dat we Gods kinderen zijn en dat we hem mogen aanspreken met ‘Abba (papa), Vader’. Dat is heel vertrouwelijk en dichtbij.
  • ik daardoor bewust mijn vertrouwen op God stel. Ik spreek het uit, hoor het mezelf zeggen en daardoor nestelt het zich in mijn gedachten. Filippenzen 4:6 raadt me aan om me geen zorgen te maken maar alles bij God neer te leggen. In vers 7 kun je lezen wat het gevolg daarvan is: vrede die je verstand te boven gaat. Dus op momenten dat ik het heel moeilijk heb kan ik toch rust voelen. Heel bijzonder.
  • ik daardoor mijn gevoelens kan uiten bij God. Soms weet ik niet precies wat ik voel of nodig heb. Dan begin ik te praten tegen God en hoor mezelf dingen zeggen die ik eerst niet in mijn hoofd had. Door te bidden krijg ik het op een rijtje. In Romeinen 8:26 zegt Paulus dat de Heilige Geest ook voor mij bidt. Het is een samenwerking dus.
  • God naar mijn gebed luistert; het gaat naar Zijn hart. Als ik in de concordantie van debijbel.nl ‘God hoort’ invoer krijg ik 70 teksten waarin staat dat God me hoort of waarin mensen vragen of God hen hoort. Heel veel mensen hebben door de tijd heen God aangeroepen en ze getuigen ervan dat Hij echt luistert!
  • het een manier is om verbonden te worden met God en wat Hij al aan het doen is in deze wereld. In 2 Koningen 6:16 bidt de profeet Elisa tijdens een oorlog of God de ogen van zijn knecht wil openen. Vervolgens ziet de knecht een enorm engelenleger klaar staan om de strijd aan te gaan! Soms zie ik, vooral als ik samen met anderen bid, ineens het grote verband waarin God bezig is.

Er zijn nog veel meer redenen om te bidden denk ik. Welke reden heb jij om met God te praten?

 

“God shapes the world by prayer. The more praying there is in the world the better the world will be, the mightier the forces against evil.”

Moeder Teresa.

 

Marit

 

Geen reactie's

Geef een reactie

X