Over ons

Over de Bovenkamer

De Bovenkamer in Breukelen is een plaats van ontmoeting met God en mensen. Die ontmoeting kan in de vorm van een gesprek van mens tot mens, gebed, creativiteit, stilte, muziek, dans, enzovoort. Het is ons verlangen dat de Bovenkamer een veilige plek is om je te ontwikkelen in je relatie met God. Daarom is iedereen die op zoek is naar God welkom. Het maakt niet uit of je Hem al kent of niet.

 

De verschillende ruimtes in de Bovenkamer lenen zich elk voor een ander soort ontmoeting:

  • De stilteruimte kan gebruikt worden voor persoonlijk gebed, alleen of met een paar anderen.
  • In de huiskamer is ruimte voor creativiteit, gesprek en gebed.
  • Koffie, thee, een goed boek en flex-werkplekken zijn te vinden in het café.
  • Voor lessen, lezingen en vergaderingen kun je gebruik maken van de lesruimte.
  • In de Cirkel (filmruimte) kun je Hem ontmoeten door middel van beeld en geluid.

Kortom, een veelzijdig gebouw waarin iedereen God op zijn/ haar eigen manier kan leren kennen. Welkom!

De Bovenkamer is vrij toegankelijk voor iedereen die achter onze visie en missie kan staan of deze wil onderzoeken.

Visie

“We geloven dat ieder mens God nodig heeft om tot zijn/ haar bestemming te komen.”

Missie

“In de Bovenkamer bieden we ruimte waar mensen God de Vader, Jezus de Zoon en de Heilige Geest (beter) leren kennen.”

De Bijbel is hierin onze leidraad.

Het team van de Bovenkamer

Marie Louise

Wat ik bijzonder vind aan de Bovenkamer is dat het een plek is om God te ontmoeten, persoonlijk of met elkaar, voor iedereen. Het is nieuw en zonder traditie. Ik hoop dat mensen hier naar toe komen om God en Jezus voor het eerst of opnieuw te ontdekken.

Willeke

Ik ben gepassioneerd en gefascineerd over de kracht van gebed, en houd me bezig met de praktische zaken van de bovenkamer. Mijn doel is om iedereen te laten zien hoe tof het is om in de binnenkamer je leven in beweging te zetten met God!

Marit

Ik hoop dat je in de Bovenkamer een ontmoeting zult hebben met de levende God, Jezus en de Heilige Geest. Ik ben vol verwachting want Hij is in staat om zoveel meer te doen dan we kunnen bidden of beseffen! Geniet ervan en laat je verrassen.

Rolina

Zodra ik de Bovenkamer binnenloop ervaar ik Gods rust, warmte, liefde en aanwezigheid! Wat voor achtergrond je ook hebt, je bent hier welkom voor een (nieuwe) ontmoeting met God en elkaar. God spreekt vaak op momenten als wij die apart zetten voor Hem. We vergeten vaak dat gebed een belangrijke sleutel hierin is.

Ik ben in dit team vooral op de achtergrond actief, en houd me bezig met o.a. de maandelijkse nieuwsbrief en de Social Media kanalen Insta en Facebook.

Nico

In deze fase van mijn leven is het mijn verlangen, om mensen in mijn omgeving, voor het eerst of opnieuw kennis te laten maken met het Evangelie-de blijde Boodschap van God. In de Cirkel van De Bovenkamer doen wij dit d.m.v. filmmateriaal.

Ontstaan van de Bovenkamer

Eind 2015 kregen Marie-Louise, Willeke en Marit het op hun hart om twee weken van doorlopend gebed te organiseren. De grootste uitdaging was om daar een geschikte plek voor te vinden. Uiteindelijk mocht een oud pand van de familie van Schaik aan de Straatweg in Breukelen gebruikt worden als gebedsplaats. Omdat het om een bovenwoning ging werd besloten deze plek ‘de Bovenkamer’ te noemen.

 

Na de twee weken van gebed is deze plek veel langer in gebruik gebleven als gebedshuis. Langzamerhand groeide het contact met Nico van Schaik. Hij vertelde over zijn droom om in Breukelen een plek te creëren waar het evangelie verkondigd kan worden door middel van beelden. De plannen lagen voor een deel al klaar en de naam was ook al bekend; ‘de Bovenkamer’. Bijzonder hoe we onafhankelijk van elkaar dezelfde naam hadden bedacht! Van het één kwam het ander. De krachten werden gebundeld, ideeën gespuid en verlangens uitgesproken. Het resultaat mag er zijn: een prachtig multifunctioneel gebedshuis.

X