Week van Gebed

15 tot 22 januari 2023: De Week van Gebed

Van 15 t/m 22 januari wordt weer de ‘Week van Gebed’ voor eenheid van Christenen georganiseerd. Het thema is: ‘Doe goed, zoek recht’.

De Bijbeltekst die centraal staat tijdens de Week van gebed voor eenheid komt uit Jesaja 1 vers 17: ‘Leer goed te doen; zoek het recht, houd tirannen in toom, kom op voor wezen, sta weduwen bij’.

Als je meer over het thema wilt lezen, klik dan op deze link: www.weekvangebed.nl

Eenvoud

Uit het team:

Een paar weken terug hadden we, met een deel van het team, afgesproken in de Bovenkamer om de week van gebed voor te bereiden. Alle ruimtes waren bezet dus we zaten met z’n vijven in de gebedsruimte. We moesten een beetje lachen….We vergeten wel vaker te reserveren en zijn dan verbaasd dat het zo vol is in de Bovenkamer. Wat een zegen! Samen vroegen we God om ideeën voor januari.

 

We kregen het idee dat God zei; klein en eenvoudig is de sleutel!

 

Dus dat is het plan;

  • De gebedsruimte

  • 168 mensen

  • 1 kacheltje

  • Veel koffie en thee 😉.

24/7 Gebed

Er zijn ontzettend veel inspirerende verhalen bekend van mensen die voor het eerst (of al vaker) meedoen aan zo’n ‘gebedsmarathon’. God raakt mensen aan! Het is ons verlangen om dat aan zoveel mogelijk mensen mee te geven.

Lijkt het je lastig om een uur te bidden? Daar is aan gedacht. Er ligt materiaal van de Week van gebed klaar. Dat is een boekje met overdenkingen, lezingen en gebedspunten. Verder zal er ook een gebeds-ideeën-map liggen. De ervaring is dat de meeste mensen uiteindelijk tijd te kort hebben……

Reserveren

Doe je mee? In de Week van Gebed (15-22 jan) kun je alleen de Gebedsruimte reserveren, de andere ruimtes zijn geblokkeerd in het reserveringssysteem.

 

Je schrijft je in door de Gebedsruimte in de Bovenkamer te boeken op onze reserveringspagina. Dat gaat op dezelfde manier waarop je normaal gesproken een ruimte reserveert maar kies nu als activiteit “Week van Gebed”.

 

Ps.  Tip; Het handboek voor het 24-7 gebed van Pete Greig heeft ons ooit geïnspireerd om een gebedshuis op te zetten. Als je het leest wordt je zeker enthousiast!

Speciale activiteiten tijdens de Week van Gebed

X