Leven spreken. Kan ik dat ook?

Leven spreken kan ik dat ook?

Heb je wel eens het verhaal gelezen van Ezechiël en het dal van de dorre beenderen? Een bizar verhaal uit de bijbel waar het onmogelijke mogelijk wordt. Leven spreken waar dood is. Geloof me, als je in een situatie komt waar je geen uitweg meer is dan probeer je alles!

Toen ik op een gegeven moment in zo’n situatie kwam, en troost zocht bij God gaf Hij me iets heel anders…. een bijzonder kado! Hij nam me mee in het verhaal van Ezechiël, en zei : “Nu ga jij het ook doen Willeke, jij gaat leven spreken”. Terwijl ik Ezechiël 37: 1-10 begon te lezen, zag ik het stuk tekst voor het eerst als kant en klaar lespakket. En Hij nam me mee aan zijn hand om leven te spreken. Dat noem je een openbaring van God! Hij is geweldig, Hij wil je soms gewoon trakteren op een één op één college over zijn koninkrijks-principes!

Ik heb ontdekt dat God soms troost, en je bij hem mag zitten en uithuilen. Maar soms zegt Hij ook streng; “En nu sta je op, werk aan de winkel het is tijd om leven te spreken”. Dat is mooi, om zo één op één gecoacht te worden door hem.  Die grote God die alles gemaakt heeft wil ook graag met je samenwerken.

Terwijl ik het wonderlijke verhaal las, ben mijn eigen situatie in gaan vullen in het kant en klare lespakket van Ezechiël. En de Heilige Geest liet me zien, dat het ook toepasbaar was op twee andere situaties. Na een tijd van schrijven, formuleren en herschrijven had ik drie gebeden die ik steeds weer heb uitgesproken. Deze gebeden kregen meer stevigheid en vorm terwijl ik ze bleef bidden. Het was net of ze steeds meer tot leven kwamen….. Het geloof dat ik in het begin nog niet had, (net zo als Ezechiël) kwam later.

Ezechiël 37:3: De HEER vroeg mij: ‘Mensenkind, kunnen deze beenderen weer tot leven komen?’ Ik antwoordde: ‘HEER, mijn God, dat weet u alleen.’

Was Ezechiël een man van groot geloof? Ik denk dat hij, net als wij de bal op deze vraag toch liever terugkaatste naar God. Soms moet je eerst gehoorzamen, dan krijg je “het geloof” voor de situatie later cadeau. En het einde van het verhaal is mogelijk nog wonderlijker, er staat niet één persoon op nee…

Vers 10b “ze kwamen tot leven en gingen op hun voeten staan: een onafzienbare menigte“.

Je kunt je afvragen of “het grote” probleem waar jij je op focust, voor God ook zo groot is. En of God je misschien aan het klaarmaken is voor iets groters, iets waar jij en ik het overzicht niet over hebben. Vaak zien wij het hele plaatje niet, maar God gelukkig wel….

Tijdens de workshop leven spreken neem ik je mee in het kant en klare lespakket van Ezechiël 37:1-10 Wil jij ook een keer meedoen aan de workshop “leven spreken”?

Mail dan een mail naar : willeke@bovenkamerbreukelen.nl

 

Willeke Thomassen

 

Geen reactie's

Geef een reactie

X