Nieuwsbrief februari 2018

Vanaf 14 februari zijn we begonnen met de lijdenstijd. 40 dagen lang mogen we ‘extra’ stilstaan bij het lijden en sterven van Gods Zoon, Jezus. Hij heeft veel geleden, gestreden, en uiteindelijk stierf Hij zelfs voor jou en mij.
Jezus zelf, ging voor Zijn lijdensweg de stilte in om alleen te zijn met Zijn Vader (Mattheüs 4:1-11). Denk jij er eigenlijk over na? Sta je hier weleens bij stil?
Neem jij “alleen” tijd door met onze Vader?

Sela, Zie hoe Jezus lijdt voor mij.
 https://www.youtube.com/watch?v=JPwbvs3E_cw

               

 

Terugblik: Opvoedingscursus “Hemelse Huizen”

Op zaterdag 27 januari en zaterdag 17 februari werd er in de Bovenkamer een opvoedcursus gegeven n.a.v. het boek Hemelse Huizen van Michelle Anthony. Zo’n 20 stellen waren aanwezig om na te denken over geloofsopvoeding in deze tijd. Het waren leerzame en zinvolle dagen met een uitstekende catering . Voor veel stellen was het een beetje een ‘uitje’ en een mooie gelegenheid om eens rustig met elkaar te praten over opvoedzaken. Het boek is zeker een aanrader en ook prima los van de cursus te lezen! (www.hemelsehuizen.nl)

 

            

Muziek in de Bovenkamer

“U bent de auteur van alle creativiteit. Help ons weer gefascineerd te worden door U”

Voor de Bovenkamer heb ik een droom!

God – jij – en jouw gitaar
Jij – jouw piano – en God

Omdat het belangrijker is dat Hij verhoogd wordt, dan dat wij verhoogd worden. (Math 23:12)

Kom ook naar de Bovenkamer. Reserveer een ruimte voor jou alleen, of samen met vrienden en maak van je stille tijd een creatieve muzikale tijd!

 

 

Filmavond: Heaven Is for Real, zaterdag17 maart

Heaven Is for Real is een Amerikaansse dramafilm uit 2014, geregisseerd door Randall Wallace. De film is gebaseerd op het boek “Heaven is for Real: A Little Boy’s Astounding Story of His Trip to Heaven and Back” van Todd Burpo en Lynn Vincent, naar het verhaal van Colton Burpo.

De vierjarige Colton Burpo moet met spoed aan zijn blindedarm worden geopereerd. Later vertelt Colton dat hij tijdens de operatie in de hemel is geweest. Hij sprak met onder meer Johannes de Doper, Jezus en overleden familieleden. Zijn vader begint hem steeds meer te geloven als Colton verhalen vertelt over de overleden familieleden.
Zaterdagavond 10 maart zal deze film te zien zijn in De Bovenkamer. Vanaf 19:30 startten we in De Bovenkamer. Opgeven kan bij willeke@bovenkamerbreukelen.nl  We hopen je dan te zien!

Danken en Bidden

Dankpunt:

Het gaat goed met de film die gemaakt wordt voor de ronde ruimte in het gebedshuis. Er zijn mooie, indrukwekkende beelden geschoten die aanzetten tot gesprek over de liefde van God voor ons. Binnenkort meer over de presentatie hiervan.

Gebedspunt

Bid voor de 24/7 prayer movement wereldwijd. Ze trekken aan de bel omdat ze de aanvragen van kerken die hun hulp inroepen rondom gebed niet meer kunnen verwerken. Heel gaaf natuurlijk maar er moet wel meer menskracht komen.

(Meer info, zie het youtubefilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=kkoSCBTyhLk&feature=youtu.be)

Geen reactie's

Geef een reactie

X